LÁBUNK EGÉSZSÉGE 

N. Füri Gyöngyi - Lábápoló Pedikűrős

Web Magazin 

Egyre többen plasztikáztatják át a lábukat a cipőért.

Nő azon nők száma, akik feltöltetik talpukat azért, hogy szebb magassarkú cipőket húzhassanak – írja a The Sun. Az első talppárnák a feltöltéstől számítva fél évig teltebbek, puhábban lesznek, és könnyebb –de legalábbis fájdalommentes- lesz azokon billegni egész nap: ezen töltések száma tavaly megduplázódott Nagy Britanniában. A sebészek szerint ennek ahhoz lehet köze, hogy a 6 inchnél (15,2 centi) magasabb sarkú cipők eladásai megnégyszereződtek az elmúlt évben a szigetországban, és a tervezők már a 7 inches (18 centi) cipősarkakkal nyomulnak: és tényleg, egyre több celeben látni ilyen elképesztően magas cipőcsodákat.

A plasztikai sebészek gúnyosan csak Loub-job-nak nevezik az átlag 380 fontos (132 ezer forint) lábfej-plasztikát, ezzel célozva arra, hogy a beavatkozás célja az, hogy jól mutassunk Louboutin cipőben. A fájdalommentes, 20 perces beavatkozás során kollagént fecskendeznek a talp adott részébe, így abban nem alakul ki égő fájdalom addig, míg a töltés kitart – azaz körülbelül fél évig.

Amerikában a lábujjrövidítés és -egyenesítés is dívik, de már évek óta. A lábujjműtét után azonban elég hosszan még lábadozni is kell, 1-3 hónapig, nem is olcsó (átlag 300 ezer forintnak megfelelő összeg) szóval azt csak az igazán elszántak vállalják be a keskenyebb lábért (de, mint tudjuk, a széles lábfej igazi átok). „Az emberek a lábfejük megszállottjává váltak, többek között olyan sorozatok miatt, mint a Szex és New York. Vannak, akik bejönnek hozzám a méregdrága cipőjükben, és azt mondják: a lábam nem illik ebbe a szandálba - csinálja meg olyanra, hogy passzoljon rá” – mondta a Times online-nak dr. Oliver Zong, plasztikai sebész.

A celebek egyébként annyira ragaszkodnak a 7 inch magas cipőkhöz, hogy terhesen se vetik le őket. Az egyik legrosszabb példa ebből a szempontból Jessica Simpson, aki óriáshassal is magas sarkakon tipegett és Victoria Beckham, aki pár hónapos lányát is Louboutinben cipelte mindenhová. Beyoncé sem mondott le Louboutinjéről terhessége alatt, nem törődve azzal, hogy ha elesik, a gyereknek is baja lesz, nem csak neki. Emellett a magas sarkú cipőkben nagyobb megterhelés esik a hát alsó felére, amit a terhesség amúgy is terhel, és a láb 2 számnyit is képes dagadni: igazi szenvedés lehet a felduzzadt lábfejet beleerőltetni egy kecses körömcipőbe.A Transform plasztikai sebészet szóvivője szerint egyértelmű, hogy pácienseik a celebeket akarják majmolni a toronymagas-sarkú cipőkkel. „Látják, hogy Victoria Beckham extramagas sarkú cipőkben mászkál, és vele akarnak versenyezni” – mondta a sajtós. A plasztikai sebészek azt gyanítják, a hasplasztikák számának növekedését (plusz 25%) is a magas sarkúnak tudhatjuk be: a sok magas sarkon billegéstől ugyanis elernyednek a hasizmok, és a vékony nőknek is pocakja alakul ki.

Forrás:/divány.hu/

Szakértői segítséget itt kaphat:
f.gyongyilabapolo@gmail.com
+3630/558-8859

Kívánatos lehet egy Nő lábujj nélkül?

A szépségért szenvedni kell - tartja a mondás, s ennek nők százezrei tesznek eleget szerte a világon. A magas sarkú cipő szinte elmaradhatatlan kelléke a szexi nőnek, ezért egyre gyakoribb a lábat érintő, igencsak meghökkentő, ráadásul az egészségre káros plasztikai sebészeti beavatkozás, mint a lábujjrövidítés és a lábujj-eltávolítás...

A lábujjrövidítés a legújabb őrület - csak hogy beleférjen a magas sarkúba

Legtöbben lábuk egészsége és jó közérzetük miatt inkább kényelmes cipőket vásárolnak, amit - ha mégis törné a lábukat -, lecserélik egy használható darabra. A magassarkú-függő nők viszont inkább a lábukat műttetik meg ahelyett, hogy egy kényelmesebb cipőt keresnének. Korábban már hírt adtunk arról, hányféle fájdalmas beavatkozást hajlandók elszenvedni a nők a tűsarkú mindennapi viseléséért, s most a botox és a talppárna-operáció mellé  itt az új őrület: egyre többen vannak, akik egyenesen megrövidíttetik vagy leműttetik lábujjukat. Az amerikai Susan Deming is közéjük tartozik, aki ősszel esett át egy lábujjrövidítő műtéten. Bal lábának második ujja ugyanis olyan hosszú volt, hogy egy mérettel megnövelte a lábát, így pedig minden magas sarkú cipőben fájdalmai voltak. Most, egy centiméterrel rövidebben Susan nagyon boldog, s vastag kötéssel a lábán arról beszélt, hogy még soha nem érezte olyan jól magát, mint most, az operáció után.

Magas sarok egyenlő orgazmus?

Susan nincs egyedül tűsarkú cipők iránti lelkesedésével: Jessica Simpson saját bevallása szerint tűsarkúban jött a világra, de Victoria Beckham, Sarah Jessica Parker vagy Gombos Edina sem venne fel soha lapos talpú cipőt. Sokan nem értik a ránézésre is kényelmetlen cipők iránti lobogó vágyat, ők viszont a magas sarkú előnyeiről nem tudnak elfeledkezni: optikailag hosszítja és karcsúsítja a lábakat, szebb tartást, járást eredményez, és magabiztosságot ad - és még valami mást, legalábbis Christian Louboutin cipőguru szerint. A cipőtervező állítja, hogy a magas sarkú lábbeli nemcsak a férfiak, de a nők libidójára is hatással van, mivel viselésekor pont olyan szögben áll a nők lábfeje, mint az orgazmus elérésekor, így az állandóan az ágybéli gyönyörre emlékezteti őket. Az pedig, hogy ezért cserébe el kell viselni több órányi fájdalmat, nem számít, sőt, szerinte a nők örömmel szenvednek - a lényeg, hogy a szexi cipőkön keresztül megmutathassák nőies énjüket.

Egy cipő, sok probléma

A csinos topánok viselésének azonban nagy ára van: Amerikában a nők 87 százaléka szenved valamilyen lábproblémától: bütyökkel, talp-, térd- vagy nyakfájdalmakkal élnek, nem is beszélve azokról a bokaficamokról, melyeket a magas sarkúban elszenvedett balesetek okoznak. Öt centiméteres sarokmagasság felett ugyanis a cipők egészségtelenek, és rendszeresen viselve nagy terhet rónak az ízületekre. Mivel tűsarkúban nem talpunk anatómiailag ideális pontjain járunk, hosszú távon lábközépfájdalom, ízületi betegségek, sőt, a vádli izmainak megrövidülése is kialakulhat. A sarok magasra emelésével egész testünk gravitációs központja átalakul, s ahhoz, hogy orra ne essünk járás közben, tartásunk is megváltozik - a királynői megjelenésért azonban később hátfájással, hosszú távon gerincproblémákkal fizethetünk.Arról nem is beszélve, hogy az évek, évtizedek alatt megnyomorított láb cipő nélkül kifejezetten kellemetlen látványt nyújthat: Sarah Jessica Parker eres, megviselt lábfeje nem a legszebb látvány, de Victoria Beckham vagy a modell Iman lábfejét is méretes bütyök "díszíti".

Forrás:/life.hu/