LÁBUNK EGÉSZSÉGE 

N. Füri Gyöngyi - Lábápoló Pedikűrős

Web Magazin 

Gyógypedikűr előnyei


A lábápolásnak sokéves hagyománya van. Az igazi, képzett pedikűrös a szó szoros értelmében művész, aki valóban lábra állítja az embert. Felelősségteljes, igényes és szép munka ez. Az utóbbi években terjedt el az ún. gyógypedikűr.
A lábápolásnak sokéves hagyománya van. Az igazi, képzett pedikűrös a szó szoros értelmében művész, aki valóban lábra állítja az embert. ​

Szakértői segítséget itt kaphat:
f.gyongyilabapolo@gmail.com
+3630/558-8859

Felelősségteljes, igényes és szép munka ez. Az utóbbi években terjedt el az ún. gyógypedikűr. Mit jelent valójában ez a fogalom, melyek az előnyei és lehetőségei?A gyógypedikűr bonyolultabb lábápolást jelent, például a benőtt körmök, bőrkeményedések, tyúkszem eltávolítását, tovább a hagyományos, valamint a műszerrel végezett lábápolást. A fogorvosi „köszörűhöz” hasonlító magas fordulatszámú forgófejű reszelőt használnak hozzá. A hagyományos lábápolással szemben az ún. száraz módszer esetében nem áztatják a lábat, legfeljebb megmossák. A hosszú áztatás ugyanis megnehezítené a műszerrel végzett ápolást, és a reszelésnél akadályozná a munkát. A gyógypedikűr nem csodamódszer, de nem is felesleges fényűzés. A műszerrel végzett pedikűr maximálisan kímélő, az elszarusodott bőr eltávolításának természetes módja. Ráadásul a helyesen végzett reszelés lassítja a bőr növekedését és a bőrkeményedés kialakulását. Ez az eljárás más szempontból is kíméletes, s a benőtt körmök tekintetében pedig egyszerűen pótolhatatlan. A klasszikus módszerrel végzett lábápoláskor a körömágy egy részét is kitépik, enélkül még a legjobb pedikűrösnek sem sikerül a beavatkozás. Az sem tartozik a kellemes műveletek közé, amikor az orvos távolítja el a benőtt körmöt. A gyógy- vagy műszeres pedikűr fájdalmatlanul, a legtöbb esetben vértelenül kezeli a lábat. A körömágy lereszelése után szinte azonnal javulás mutatkozik, s rögtön megoldódik a beteg régi problémája is.

A másik terület, ahol ez a pedikűr hasznos lehet, a gombás fertőzés okozta vastag köröm ápolása. A magas fordulatszámú reszelő viszonylag könnyen rendbe teszi a körömházat. A tyúkszem helyes eltávolítása során a kliens nem is veszi észre, hogy a fájdalom forrása megszűnt. A hólyagok, bőrkeményedések kezelése a speciális reszelővel gyors, tökéletes, de főleg azért jó, mert nem sérül a bőr, nem serken ki a vér, amit a klasszikus pedikűr esetében soha nem lehet kizárni. A gyógypedikűr természetesen nem csodaszer, és az eredmény nem mindig gyors. Ha a kliens úgy jön, hogy a benőtt körmén már több beavatkozás történt, mind a pedikűrösnek, mind a kliensnek türelmesnek kell lennie. Ez a fajta lábápolás tehát előrelépést jelent, a harmadik évezred lábápolási módszere, ami nem jelenti azt, hogy a klasszikus pedikűrre nincs szükség. A kozmetikában megfér egymás mellett az ügyes kezű pedikűrös és a műszer. A géppel végzett lábápolással kapcsolatos előítéletek és a tájékozatlanság gyakran a tudatlanságból vagy tapasztalatlanságból táplálkoznak, s ez fékezi a terjedését. Minden lábápolási szalonban kellene lennie EU-szabványnak megfelelő forró levegőjű sterilizátornak, amely biztosítja a steril környezetet. Természetesen minden szalonban kellene lennie körömápoló műszernek, a fertőtlenítő szereknek és a bőrápoló készítményeknek.